Nyhetsarkiv 2015
 Gul linje

Flera nyheter! Följ oss på Facebook https://sv-se.facebook.com/Stalltz  Klicka här!


 Gul linje


2015-11-27 | Toppstammad treåring förvärvad


 Uncle Lasse Foto: Stall T.Z. Jag har tillsammans med hästägare köpt unghäst- stjärnan UNCLE LASSE (e. Donato Hanover - Solveig - Yankee Glide). Treåringen har rekordet 1.09,3 och har totalt 931.268 USD intjänat.

Jag har varit på jakt efter Uncle Lasse en längre tid och trodde aldrig vi skulle få möjligheten att förvärva honom. Stammässigt är Uncle Lasse bland det bästa som finns och mer modernt blod får man faktiskt leta efter med Donato Hanover som pappa och Yankee Glide som morfar - en perfekt avelshingst.
 Gul linje

2015-11-14 | En fenomenal insats igen


 5 Nuncio Foto: Adam Ström Under dagens V75-tävlingar på Solvalla då bärgade NUNCIO (e. Andover Hall - Nicole Isabelle) första-
priset på 400 000 kronor i Solvalla Grand Prix för fyraåringarna.

Men det blev ingen dans på rosor inledningsvis. Nuncio blev över i tredjespår och fick arbeta sig framåt mot täten dit han kom när 1300 meter återstod. Det första halvvarvet hade då öppnats efter 08,3 och kilometern klockades till 11,4.
Trots stentuff inledning för att komma till ledningen svarade han Daley Lovins försök att ta sig förbi den sista biten. Segertiden blev 1.12,2 över 2140 meter autostart, för fenomenet Nuncio.
 Gul linje

2015-11-08 | Revansch för Nuncio


 Nuncio Efter den oväntade förlusten i semifinalen senast var NUNCIO (e. Andover Hall - Nicole Isabelle) tillbaka på topp igen, när han lattjade hem Breeders' Crown-finalen för fyraåriga hingstar och valacker efter en löpning utvändigt ledaren.

Jag hade utrustat fyraåringen med en "Mack Lobell-muff" på höger sida, vilket verkade falla väl ut. Han sprang nästan hundraprocentigt rakt idag.

Klockorna stannade på 1.12,1a över 2140 meter. En tid som innebar ett tangerat löpningsrekord.
Det blir en ny start för Nuncio, redan nu på lördag, Solvalla Grand Prix som ingår i V75.
 Gul linje

2015-10-07 | Promenadseger för Nuncio


 7 Nuncio
Under kvällens V86-tävlingar på Solvalla gick fyraårige NUNCIO (e. Andover Hall - Nicole Isabelle) ut i ett vanligt snabblopp med 40 000 kronor till vinnaren, för som USA-född har Nuncio det knapert med passande uppgifter.

Det blev en ren promenadseger på tiden 12,5a/2140 meter och det var jättemycket krafter kvar så det var bra. Det var karriärens 24:e seger, och den sjätte raka på svensk mark. Nu siktar vi mot semifinalerna i Breeders’ Crown i slutet av månaden.
 Gul linje

2015-09-25 | 2015 års Stig H-stipendiater


 Stig H-stipendiater Foto: Kanal 75 På fredagen delades Stig H:s stipendium ut för 20:e gången i ordningen, och då utsågs vår travlärling Marcus Schön och Axevallalärlingen Fredrik Berg till 2015 års Stig H-stipendiater.

- Marcus Schön och Fredrik Berg är två killar som lever lika hängivet som intensivt med travet. De har den rätta inställningen och drivet som krävs och jag tror att de har goda förutsättningar att bli egna och framgångsrika tränare, sade Stig H Johansson.

- Jag är enormt lycklig. Att bli utvald av Stig H och få hans stipendium är bland det största man kan få som lärling i travet, säger Marcus Schön.
 Gul linje

2015-09-10 | Ny uppvisning av Nuncio


 5 Nuncio
Under kvällens V64-tävlingar på Gävle gick fyraårige NUNCIO (e. Andover Hall - Nicole Isabelle) ut mot jämnåriga hästar i Fyraåringsstjärnan - och joggade svenskt rekord och nytt europeiskt rekord.

Nuncio tävlade för första gången utan skor på hovarna, det slutade med karriärens 23:e seger, den femte raka på svensk mark, och ett svenskt rekord och nytt europeiskt rekord på 1.09,6a/1640 meter.

Det är en overkligt bra häst, att kuta den här tiden på det här sättet. Han är grym!

 Gul linje

2015-08-19 | Femstjärnig insats av Nuncio


 7 Nuncio, publik Foto: Lars Jakobsson, Kanal 75 Publikfavoriten fyraårige NUNCIO (e. Andover Hall - Nicole Isabelle) gick ut mot jämnåriga hästar igen när Solvalla körde extra V75 på onsdagskvällen.

Nuncio löpte på bra från start och var tidigt uppe utvändigt om ledande Hillustrious. Kördes sedan till ledningen efter första sväng, därpå kunde man i stort sett lägga loppet till handlingarna. Den sista biten över upploppsrakan stack han ifrån och vann mycket enkelt - och publiken tog upp applåderna. Segertiden blev 1.11,3a över medeldistans - en tid där han tangerade sitt eget svenska rekord.

 Gul linje

2015-08-05 | Svenskt rekord av Nuncio


 6 Nuncio Foto: Claes Kärrstrand Kanal 75 Under kvällens V86-tävlingar på Solvalla gick fyraårige NUNCIO (e. Andover Hall - Nicole Isabelle) ut mot jämnåriga hästar i Solvallaseriens Fyraårings-
lopp på Solvalla. Där visade han hur ruggigt bra han är när han kopplade greppet på upploppet på klasshästars vis och segrade på nytt svenskt rekord för utländska fyraåriga hingstar och valacker över medeldistans, 1.11,3a.

Jag är otroligt glad att få köra en sådan här häst. Det är en ruggig häst, han är grym! Jag tror faktiskt inte att det har kommit någon så här bra häst från USA tidigare.

 Gul linje

2015-08-01 | Spets och slut i Ego Boys Minne


 1 Standout Foto: Kanal 75 Under dagens tävlingar på Rättvik tog STANDOUT
(e. Ganymede (FR) - Ebony D.K.) en säker seger i Ego Boys Minne - Gulddivisionen.

Spets och slut var det som gällde. Erik Adielsson lyckades hålla upp innerspåret tillsammans med Standout och det blev därmed en lätt seger där man ledde loppet runt om. Segertiden blev 1.11,3 över distansen 1640 meter.

– Han kändes fantastiskt fin, han var väldigt med på noterna från start och det var aldrig några bekymmer, sa Adielsson efter loppet.
 Gul linje

2015-07-30 | Nuncio startar på V86


 Nuncio Foto: Adam Ström Jag plockar ut min Sprintermästare NUNCIO (e. Andover Hall - Nicole Isabelle) på V86 nästa onsdag den 5 augusti på Solvalla. Han lottades till spår sex bakom bilen i Solvallaseriens Fyraåringslopp där han möter sex jämnåriga kamrater.

Loppet körs som V86-5 och går över distansen 2140 meter med autostart och det blir som vanligt jag själv som håller i tömmarna.
Han har tagit loppet i Halmstad bra och känns jätte-
fin i träningen, men är ändå något svårbedömd över den oprövade distansen.

 Gul linje

2015-07-02 | Nuncio Sprintermästare


 Nuncio Foto: Adam Ström I kvällens första försök i Sprintermästaren joggade NUNCIO (e. Andover Hall - Nicole Isabelle) till seger på kilometertiden 1.10,9 över de 1 609 meterna.

I finalen spurtade Nuncio ner sina kullbröder framför storpublik på Halmstadtravet. På klasshästens vis lyckades han kriga sig fram till seger, närmast följd av stallkamraten VOLSTEAD (e. Cantab Hall - Madame Volo). Segertiden skrevs till fina 1.10,0a.

Det gick så otroligt fort sista 700 meterna och jag tänkte att jag kommer bärgis att torska. Volstead och Hillustrious bara kämpade och kämpade men min häst visste var linjen var - han är en grym häst.
 Gul linje

2015-06-27 | Calvin Borel vann på Vincennes


 Calvin Borel Foto: Gerard Forni Conrad Lugauer och CALVIN BOREL (e. SUPER PHOTO KOSMOS - ULRIKA FURAN) startade under gårdagen i loppet, Prix le Parisien, på Vincennes.

Efter en mäktig insats så kunde femåringen skära mållinjen först. Han inledde loppet som tredje häst i tredjespår, men in emot sista kurvan tryckte Conrad Lugauer till. Den svenska duon svepte till ledningen och försvann till en mycket imponerande vinst. Segertiden skrevs till fina 1.11,4a/2150 meter och triumfen var värd 26.100 Euro. Foto: Gerard Forni.

 Gul linje

2015-06-25 | Nuncio till Sprinterfesten


 Nuncio Foto: Lars Jakobsson Kanal 75 NUNCIO (e. Andover Hall - Nicole Isabelle) lottades till spår fyra i första försöket av Sprintermästaren.
I loppet möter fyraårige Nuncio endast jämnåriga hästar och loppet avgörs precis som i Elitloppet med försök och final samma dag.

Han har tränat ungefär som inför Elitloppet och han verkar fin. En månad mellan starterna är lite väl långt med min träning men jag tror inte att det ska vara något problem. Spår fyra är bra och det är bara att hoppas att han sköter sig. Sedan får vi se hur långt det räcker.

 Gul linje

2015-05-22 | Nuncio startar i Elitloppet


 Nuncio Foto: Lars Jakobsson Kanal 75
Jag har bestämt mig! NUNCIO (e. Andover Hall - Nicole Isabelle) startar i Elitloppet! Jag körde jobb med honom idag och allt verkade fint.
Vem som ska köra Nuncio i Elitloppet är inte klart, jag funderar och väntar med beslutet till söndag.

DIGITAL INK (e. Super Photo Kosmos - Laverda Des Pres (FR)) var också inbjuden till Elitloppet men vi avstår Elitloppet för honom, efter att han inte legat rätt i pulsen efter ett träningsjobb.

 Gul linje

2015-05-16 | Pokalerna gick till Enköping


 Volstead Foto: Adam Ström
Det blev en total dominans av Stall T.Z. när de första årgångsloppen för året avgjordes. Konung Gustaf V:s Pokal och Drottning Silvias Pokal är de fyraåriga travarnas första stora uppgörelser under året - och i år kom de två vinnarna från samma stall.

Gemensamt för "kungen" VOLSTEAD (e. Cantab Hall (US) - Madame Volo (US)) och "drottningen" RUBY TRAP (e. Explosive Matter (US) - Ruby Crown (US)) är att de tränas på en gård i Enköping och att de ropades in på auktion i USA som ettåringar.

 Gul linje

2015-04-23 | En häftig Sverigedebut av Nuncio!


 Nuncio Foto: Lars Jakobsson Kanal 75 Fyraårige NUNCIO (e. Andover Hall - Nicole Isabelle) gick ut mot äldre hästar i The Onions lopp på Solvalla i går. Det var tveklöst en årsdebut som lovade väldigt gott inför framtiden.

Allt var perfekt. Som det kändes i kroppen att sitta bakom honom var något speciellt. Det var underbart att köra i sulkyn som John Campbell använde i USA. Verkligen.

Det var en fin uppvisning av en fantastisk häst. Jag kan säga att formen är inte hög på honom och då sprang han ändå under 1.11. Nu får jag fundera lite på var nästa start blir.

 Gul linje

2015-04-16 | Nuncio debuterar på svensk mark


 Nuncio Foto: Adam Ström Fyraårige NUNCIO (e. Andover Hall - Nicole Isabelle) med rekordet 1.08,7 och 14,5 miljoner intjänat går ut mot äldre hästar på Solvalla nästa onsdag.

Det har inte varit speciellt lätt att hitta något lopp för honom, men någonstans måste vi börja. Debuten sker i The Onions lopp över distansen 1.640 meter auto där han inleder från niondespår bakom bilen.

Han är ändå väldigt svårbedömd för mig. Visst, han är mycket jobbad, har gått i rygg i 1.30-tempo på rakbanan - det blir en riktigt spännande årsdebut.

 Gul linje

2015-04-14 | Vi tackar ja till Elitloppet


 Digital Ink Foto: Stall T.Z. I slutet av mars fick vi en inbjudan till Elitloppet för vår uppfödning DIGITAL INK (e. Super Photo Kosmos-Laverda Des Pres (FR)). Man är glad att han är påtänkt och det är klart vi vill vara med om allt är okej - så vi tackar ja.

"Inken" är en ruskig häst. Han har sju raka i guld och har i sin segersvit i vinter vunnit på distanserna 1 640 meter, 2 140 meter, 2 640 meter och 3 140 meter. Han klarar det mesta, är en riktig hårding,

Vi tar ett lopp i taget. Vi startar på Mantorp nu och sedan hoppas jag på Åby.
 Gul linje

2015-03-28 | Sjunde raka i gulddivisionen


 Digital Ink Foto: Kanal 75 Under dagens V75-tävlingar på Solvalla tog DIGITAL INK (e. Super Photo Kosmos-Laverda Des Pres (FR)) hem segern i gulddivsionens final. Den sjunde raka segern i gulddivisionen togs i en mycket imponer- ande stil, med gott om krafter kvar. Segertiden blev fina 1.11,4 över 2 140 meter, autostart.

Gulddivisionens final var samtidigt deltävling ett i Olympiatravet och därmed är Digital Ink klar för miljonloppet på Åby 25 april.
"Inken" är också klar för Elitloppet för Solvallas sportchef Markus Myron mötte upp i vinnarcirkeln efter loppet och delade ut en inbjudan till den sista söndagen i maj.
 Gul linje

2015-03-16 | Höga poäng till Nuncio


 Nuncio Foto: Kanal 75 Årets första avelsvärdering pågår i Eskilstuna och under söndagen bedömdes tio hingstar. Vår fyraåring NUNCIO fick högst skattat avelsvärde, 82 poäng, av de bedömda hästarna när han visades upp för avelsvärderingsnämnden.

NUNCIO (e. Andover Hall - Nicole Isabelle) tillhörde amerikanska kulltoppen 2014. Han tog hem segern i Kentucky Futurity, det äldsta klassiska travloppet i världen. Bärgade segern i finalen av Yonkers Trot för treåriga travare på Yonkers Raceway. Lekte hem Matron Stakes på Dover Downs tusenmetersoval och tog en hedrande andraplats i Hambletonian Stakes - det mest prestigefyllda loppet för 3-åringar.
 Gul linje

2015-02-07 | Al Dente - Årets Treåring


 Al Dente - Camilla Swahn 0ch Catarina Lundström Foto: Adam Ström
Hästgalan där förra årets främsta fyr- och tvåbenta aktörer inom svensk travsport utses avhölls under pompa och ståt i Stockholm under lördagskvällen.

Scarlet Knight-sonen AL DENTE blev framröstad till Årets Treåring. Det blev en ren utklassningsseger för Al Dente. Han fick hela 78 procent av rösterna.

Vi gratulerar uppfödaren Veterinär D Söderberg AB, Uppsala, tränaren Catarina Lundström, skötaren Camilla Swahn, och ägarna Stall Sting, till utmärkelsen.

 Gul linje

2015-02-07 | Digital Ink tog hem guldfinalen


 Digital Ink Foto: Kanal 75
Under lördagens V75-tävlingar på Solvalla tog vår egen uppfödning DIGITAL INK (e. Super Photo Kosmos - Laverda Des Pres (FR)) hem segern i gulddivsionen. Fjärde raka segern togs mycket lätt, och han hade gott om krafter kvar.

Harry Haythrow var snabbast ut men fick lämna över efter press från Winmecredit in mot första sväng. Men snart tog ”Inken” sats och kunde överta täten efter drygt 500 meter. I slutet av loppet stack han undan med säkerhet över upploppet och skar mållinjen på 1.13,1 över 2140 meter.

 Gul linje

2015-01-24 | Första segern på Meadowlands


 Wygant Princess i vinnarcirkeln Foto: Simon Hagen
Natten till lördagen vann Marcus Melander sitt första lopp på Meadowlands. Segern togs med fyraåriga Wygant Princess (e. Conway Hall - Rose Street Angel) som Markus själv äger och tränar.

Wygant Princess satte in spurten ute i tredjespår i sista sväng och fångade in ledande Big Valley Speed kort före mål och vann med ett huvud på 1.13,7/1.609 meter. Triumfen var värd 5.750 dollar.


 Gul linje

2015-01-18 | Svenska Prix d´Amérique segrar


 Svenska Prix d´Amérique segrar
Sören Nordin blev den första svenska kusken att vinna loppet, vilket han gjorde 1950 med USA-födde Scotch Fez. Andra svenska vinnare är Dart Hanover med Berndt Lindstedt, Queen L med Stig H Johansson, Ina Scot med Helen A Johansson, Moni Maker med Jean Michel Bazire, Gigant Neo med Dominiek Locqueneux och Maharajah med Örjan Kihlström.

Vi har ställt samman en webbplats med de historiska segrarna. Klicka på bilden eller här!

 Gul linje
Nyhetsarkiv | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 |
Tillbaka